matematykaszkolna.pl
GOŚĆ: Czy to prawda , ze w zadaniach zamknietych musi byc podane rozwiazanie bo w innym wypadku nie ma punktu?
2 maj 14:35
kot: nie
2 maj 14:36
GOŚĆ: aa to dobrze emotka dzieki emotka
2 maj 14:38
kot: zaznaczasz tylko a b c lub d i tyle
2 maj 14:41
GOŚĆ: pytam bo doszly mnie sluchy takie i wolalam sie upewnic emotka
2 maj 14:44
Svanar: tam nawet nie ma miejsca na rozwiazanie emotka
2 maj 14:46
GOŚĆ: wszystko od naszego rocznika sie zmienilo wiec nie zdziwilby mnie fakt gdyby jeszcze zrobili miejsce na rozwiazanie zadan zamknietych
2 maj 14:48
Svanar: w sumie na jedno wychodzi, bo tak czy tak trzeba to gdzies rozwiazać.... ale to chore by bylo
2 maj 14:49
GOŚĆ: u mnie polowa klasy strzela i dobrze im to wychodzi ja niestety kiedy trafiam zawsze zle no ale faktycznie glupie by to bylo.
2 maj 14:51
Gość: Ja na pracy kontrolnej musze mieć obliczenia nawet do zadań zadań zamkniętych
Ms.Ginny: ta zadania w pamięci sie rozwala
Svanar: na probnych sobie moge liczyc w pamieci.... na podstawowej w srode mam na tyle czasu zeby wszystko sprawdzic
2 maj 14:53
Rumpfy: na maturze nie bedzie potrzeba obliczen do zad zamknietych. Z roku na rok poziom sie obniza, a tegoroczna matura podstawowa bedzie wyjatkowo prosta obliczenia do zad zamknietych moga byc wymagane jedynie przez szczegolnie upierdliwych profesorow
2 maj 14:53
ciezka: ale miejsce na obliczenia masz
2 maj 14:54
Svanar: https://matematykaszkolna.pl/forum/50661.html szukam pomocy w tym zadaniu
2 maj 14:54
GOŚĆ: skad ta pewnosc rumpfy ze w tym roku bedzie wyjatkowo prosta.?
2 maj 14:55
kot: hehe przeciez oni tych zmniektych nei sprawdzaja przez jakas maszyne to przechodzi i nawet tego nei sprawdzaja
2 maj 14:55
Svanar: bo sa zadania zamkniete, chca zeby pomysł sie spodobał i żeby zdawalność była zadawalajaca
2 maj 14:56
kot: GOSC bedzi eprosta bo musi ja wiekszosc zdac a jak wiemy spoleczenstwo jest raczej nastawione na nauki humanistyczneemotka
2 maj 14:56
GOŚĆ: ale moze byc tez tak ze w tym roku dadza nam trudna i jak wiekszosc nie zda to poziom obniza za rok . nie uwazasz?
2 maj 14:58
Svanar: istnieje taka opcja
2 maj 14:59
ciezka: nie dadzą trudnej bo by się sami pognębili,ze głupotę zrobili.
2 maj 15:00
Svanar: w środę się przekonamy niektórzy z nas aż do 17 będą poziom sprawdzać
2 maj 15:01
GOŚĆ: akurat oni mysle w nosie maja kto zda a kto nie heh
2 maj 15:02
Ms.Ginny: oj, tak to będzie dłuuuuga środa
ciezka: jeśli dużo osób nie zda to psy na nich powywieszają za takie kiepskie przygotowanie do reformy.
Svanar: Ms.Ginny: oj, tak to będzie dłuuuuga środa hahaha na pewno
2 maj 15:03
GOŚĆ: oby byla latwa choc dla niektorych latwa = trudna
2 maj 15:05
kot: ciekawe co na roz bedzie
2 maj 15:07
Svanar: za rok to mi juz wszystko jedno
2 maj 15:08
Ms.Ginny: Svanar, dlaczego sie ze mnie śmiejesz? Na roz bedzie jak zwykle cos z stereometri, zapewne z trojkatem zwiazane, w zadania z prawdopodobienstwa, funkcja, nierownosci z wartoscia bezwzgledna etc. nic nowego
2 maj 15:10
GOŚĆ: mi tez chyba ze nie zdam hehe
2 maj 15:10
Svanar: nic nowego to nie znaczy ze nic latwego xD i jest pewne "wykaż, że"
2 maj 15:11
Ms.Ginny: łatwe zadania maja byc na podstawie, na rozszerzeniu bedzie cholernie trudno
2 maj 15:12
MeG: najgorsze są tego typu zadania Svantar..
2 maj 15:13
Svanar: zobaczymy, zobaczymy emotka
2 maj 15:14
kot: no masakra bez przesady co my jakimis matematykami jestesmy zeby udowadniac i wykazywacxD
2 maj 15:16
GOŚĆ: swieta racja kot swieta racja na sile z nas matematykow nie zrobia
2 maj 15:19
MeG: a jak macie sie z polskim ? odstawiacie go na bok ? czy jednak cos robicie. emotka no chyba że jesteście tak zorganizowani , że powtórki już dawno za wami emotka
2 maj 15:19
Ms.Ginny: ja własnie przegladam zeszyty i ksizki z polskiego − szybka powtorka z 3 lat jakies 40 cm wiedzy
2 maj 15:22
Svanar: ja czytam głownie streszczenia i opracowania emotka przygotowania z polskiego sa dopiero w przygotowaniu
2 maj 15:23
MeG: wiecie co , myślę że bezsensu jest przejmowanie się polskim jak dla nas ' matematyków' nie jest on zbytnio ważny i nie wlicza się na dany kierunek. emotka A wiadomo , że wsytarczy mieć troche oleju w głowie żeby wystukać te 60 procent bez znajomości lektur emotka
2 maj 15:23
MeG: pocieszyliście mnie emotka moja matka stęka że nic nie zrobiłam z polskiego tylko cały czas mata i gera emotka
2 maj 15:24
GOŚĆ: ja mysle ze z 3 klasy nic nie bedzie .
2 maj 15:24
Ms.Ginny: tja, tylko teraz za bledy rzeczowe moga udupic cala prace, wiec nie badz taki hey do przodu
2 maj 15:25
MeG: no fakt faktem tak jest ale naprawde musisz miec ich duzo zeby oblali, a sadze że co nie co z lekcji wiesz , o ile na nich byłaś
2 maj 15:27
MeG: bedzie dobrze emotka trzymam kciuki za mate moi drodzy, podstawa to żenada.. emotka wystarczy wystukac 15 zamkniętych i już zdana emotka
2 maj 15:32
kot: hehe to trzymaj za rozxD
2 maj 15:33
Mr.Mijagj: lejesz wodę i ogień tyle z polaka dobra nawijka na piśmie i zdane spokojnie
2 maj 15:34
MeG: no kocie xD Ty też emotka mam nadzieje że nastukamy na 80 % xDDDDDDDDDDDDD i że nie bd dużo zadań na udawadnanie
GOŚĆ: a kto z was zdaje rozszczerzona matme?
Ms.Ginny: chyba wszyscy ktorzy sie wypowiadaja w tym topicu zdaja
2 maj 15:36
Svanar: albo wiekszosc emotka
2 maj 15:37
MeG: bierzmy sie do pracy xD bo czas ucieka
2 maj 15:37
kot: jaxD
2 maj 15:38
kot: no az mnie rwiexD
2 maj 15:39
Svanar: duzo zadan przerobiliscie do matury ?
2 maj 15:40
kot: niexD
2 maj 15:41
Ms.Ginny: ja zapisalam troche ponad 1,5 zsztytu. kto rozwiarze to moze uwazac sie za przygotowanego do matury http://img301.imageshack.us/img301/8214/dddddd7fv6hq.jpg
2 maj 15:42
Svanar: 2 albo 4 albo 1 widzialem to
2 maj 15:43
MeG: haha zaczynam dopiero xD nie no zrobiłam połowe ksiązki z aksjomatu roz. xD bo tam to dziwne jest że są zadania zamkniętę xD ^^ nie wiem kto tworzył tą ksiązke no i kiełbasy xD i wiesz to że rozwiązujesz innym zadania na forum to też trenujesz XDDD
2 maj 15:43
Svanar: ja zrobilem okolo 3 zbiory i z 40 arkuszy
2 maj 15:45
kot: lol
2 maj 15:46
kot: to sie smutno czujexD
2 maj 15:47
Ms.Ginny: Svanar mi z tego wyszlo 2=1
2 maj 15:47
MeG: haha kot xD najwyzej poprawisz wynik w nast. roku emotka
2 maj 15:48
kot: łoooooo lecexD troche na to lejexD
2 maj 15:50
Pawel: W tym roku NA BANK podstawa z matmy będzie banalna, tzn, będzie banalna BY ZDAĆ. Co więcej uważam ze wynik ok 75% będzie bardzo łatwy do zdobycia. Trudniej będzie osiągnąc wynik natomiast w granicach 90−100%, wiec pewnie CKE da z 2 trudniejsza zadania aby odróżnić ucznioów dobrych od bardzo dobrych. Natomiast rozszerzenie to dopiero jest jedna wielka nie wiadoma, co zrobi CKE? Czy o wiele podniesie poprzeczke, dająć zadania na prawdziwym poziomie rozszerzony, czy zacznie z roku na rok powoli podnosić poprzeczkę... No coź we SRODĘ ZOBACZYMY emotka ! Powodzenia wszystkim
2 maj 15:50
kot: no dobrze napisane racja
2 maj 15:51
Ms.Ginny: Paweł, dlaczego zakładasz, że ta matura będzie trudniejsza od poprzednich? Od paru lat mówi się, że egzaminy są z roku na rok coraz łatwiejsze, więc należało by sie spodziewa łatwiejszej maturki. Zwłaszcza, że coraz mniej materiału jest do opanowania.
2 maj 15:59
Svanar: nie ma co gdybac tylko zadania robic
2 maj 16:00
kot: ludziska co pisza roz rzucam sobie dwukrotnie kostka do gry.Oblicz prawd. zdarzenia A polegajacego ze suma wyrzuconych oczek nie spelnia nierownosci 10−x −−−−−−−−−<0 x−4
2 maj 16:01
kot: i wyslzo mi z tej nierownoscix nalezy(4,10)
2 maj 16:02
kot: tak?
2 maj 16:02
Pawel: Ms.Ginny, mówie tu o rozszerzonej, dlatego bo w poprzednich latach matma nie była obowiązkowa, wiec na poziomie rozsz znajdowały się materiały łatwiejsze, aby osoby które wzieły matme rozsz jako obowiązkowy zdały tą maturę. Teraz matma podst jest obowiązkowa, wiec teoretycznie CKE z rozszerzoną moze zrobic co chce, tzn dać naprawdę ciężkie zadania.
2 maj 16:09
kot: nom to bedzi eprzepasc ogromna jak dadza jakies cuda teraz na roz
2 maj 16:15
kot: liczy ktos to moje zadxD
2 maj 16:15
Ms.Ginny: Jakby jakiś 'hajt" matematyczny w stylu Svanara chciał się rozerwać to mam dwa problemy https://matematykaszkolna.pl/forum/50716.html
2 maj 16:19
Svanar: grrrr streszczenie wesela czytam
2 maj 16:20
MeG: haha ja bym radziła potop xDDD wesele banał a jestesmy ostatni rocznikiem który w kanonie lektur ma potop myslicie ze bd dla nas aż tak okrutni ?
2 maj 16:21
Ms.Ginny: a jak nam zrobia kawal i tak jak na egzaminie gimnazjalnym nie bedzie lektur tylko jakis temat w stylu: wymien i omow charakterystyzne cechy jezyka literackiego i potocznego
2 maj 16:24
kot: hahaha to polegniemy
2 maj 16:24