Współrzedne wierzchołka paraboli
Patii: Wierzchołek paraboli, która jest wykresem funkcji y=
12(x+5)
2−3, ma współrzędne:
A. (5, 3) B. (5, −3) C.(−5, 3) D.(−5, −3)
Potrzebuje wszystkie obliczenia
2 maj 14:03
Ms.Ginny: Jaki obliczenia? Z postaci kanonicznej odczytujesz, że wieszchołek ma współrzędne −5(−p).
−3(q).
2 maj 14:18
Patii: u nas stosuje się wzory do obliczenia p i q za podanie odpowiedzi nie ma pkt
2 maj 14:32
Rumpfy: hehe jakic cyrk

jesli potrzebne Ci obliczenia, to rob co widzisz tj dzialanie pod kwadratem, wszystko
| | −b | |
uporzadkuj. Wyjdzie Ci wzor w postaci ogolnej, a z niej juz obliczysz p = |
| , q = |
| | 2a | |
2 maj 14:37
Rumpfy: chociaz nie wiem po co sobie utrudniac zycie

Ja bym wasza psorke zjezdzil za cos takiego
2 maj 14:37
Patii: Jej zdaniem, brak obliczeń=strzał no i niezaliczone.
2 maj 14:49
Rumpfy: xD wzor w postaci kanonicznej jest nawet w tablicach matematycznych
2 maj 14:55
xdxdxdxd:

xdxdxdxdxdd
17 wrz 19:55