GOŚĆ: Wykres funkcji kwadratowej f (x) = (x − 3)
2 −2 nie ma punktów wspólnych z prostą o
równaniu

moze mi to ktos krok po kroku wytlumaczyc?
2 maj 14:01
Eta:

wierzchołek paraboli: W(3, −2) i ramiona do góry
każda prosta o równaniu :
y= m dla m< − 2
nie przecina tej paraboli
Wybierz właściwą odp . ( pewnie masz podanych kilka wariantów? )
2 maj 15:44
GOŚĆ: i tak nie rozymiem
2 maj 18:17
GOŚĆ: rozumiem*
2 maj 18:17
ciezka: a mnie Δ wyszła −64 a dopiero
√Δ = −8 . Wstawiajac wiec do wzoru na q daje −16 więc m
warunek prostej musiałby być m< −16

moze gdzies cos przegapiłam?
2 maj 18:38