matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
druuut
kacha:
Drut o długości 27m podzielono na trzy części, których stosunek długości jest równy 2:3:4. Jaką długość ma najkrótsza z tych części?
2 maj 13:03
Svanar:
27 = 2x+3x+4x 27 = 9x x= 3 2*3=6 Odp: najkrótsza część ma 6 m
2 maj 13:06