Izka: Mam takie zadanie pomożecie


Drzewo o wysokości 9m rzuca cień o długości 6m. Oblicz wysokość masztu, jeśli w
tym samym czasie cień masztu ma długość 12m
10 gru 17:43
Dj Kichawa : tales sie kłania
9 x
---- = -------
6 12
10 gru 17:46
Dj Kichawa : podpowiem ci ze masz ma wysokość 18m
10 gru 17:47
gaga: Tales z dużej litery

a kichawa może być z małej

10 gru 17:58
Pitagoras:
No tak

! bo Tales z Miletu a kichawa z pod Żywca
10 gru 17:59
kiwi:
6x= 108 x= 18 m
10 gru 18:19
Dj Kichawa : same kichawy tu sa
10 gru 18:27