matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
pol:
Obwód kwadratu pomniejszony o 1cm jest równy sumie długości przekątnych tego kwadratu. Oblicz jego pole. Rozwiąże mi to ktoś?
2 maj 11:24
kalafiorowa:
4a−1=2d d=a
√
2
4a−1=2a
√
2
4a−2a
√
2
=1 a(4−2
√
2
)=1
1
4+2
√
2
4+2
√
2
2(2+
√
2
)
2+
√
2
a=
*
=
=
=
4−2
√
2
4+2
√
2
16−8
8
4
2+
√
2
4+4
√
2
+2
6+4
√
2
3+2
√
2
P=a
2
= (
)
2
=
=
=
4
16
16
8
2 maj 11:29