liczba
GOŚĆ: liczba 2
20*4
40 jest rowna? bo mi wychodzi 2
100 a nie ma tego w odp

co robie zle?
1 maj 22:52
Keisim: 2
20 * (2
2)
20 = 2
20 * 2
40 = 2
60 
Czy jest taka odpowiedź?
1 maj 22:55
GOŚĆ: jest . dziekuje
1 maj 22:56
Keisim: Czy potrzeba to tłumaczyć?
1 maj 22:57
GOŚĆ: dlaczego tam jest 240? a nie 22*40?
1 maj 22:59
Eta:
Keisim ...... to bujda

2
20*(2
2)
40= 2
20*2
80=
2100
skoro takiej odp. nie ma , to może jest taka?
2
100= 4
50
lub 2
100= 16
25
1 maj 23:03
GOŚĆ: jest 4
50. ale dalej nie rozumiem.
1 maj 23:05
Gustlik: 220*440=220*280=2100 − obliczyłeś dobrze.
Wygląda mi na podpuchę, zobacz, czy nie ma tam odpowiedzi podanej w innej formie, np. 450.
1 maj 23:05
Keisim: ajć, źle przepisałem... zamiast 40 to 20... Za szybko przepisywałem.
Eta jak zawsze czujna − z mojej strony przepraszam za pomyłkę.
1 maj 23:07
Keisim: 2100=(22)50=450
Sprawdźcie mnie, bo już sam sobie nie ufam... xP
1 maj 23:08
GOŚĆ: dziekuje.
1 maj 23:09