Basieńskaaa: Jak mam narysować wykres funkcji :
1) y= |x2+6|x|+10|
2) y= ||x|3 - 6x2+12|x| -6|
3) y= ||2x+2| -1|-2
10 gru 16:48
Dj Kichawa : Ja rysuje kredkami swiecowymi
10 gru 17:42
Dj Kichawa : jesli nie wiesz to musisz sobie każdy wykres rysować etapami tzn np:
1) |x| x gdy x≥0 -x gdy x<0
a wiec rysujesz sobie wykres
x2-6x+10 w przedziale (-∞;0)
x2+6+10 w przedziale <0;∞)
a nastepnie wykres ktory uzyskałaś odbijasz wzgledem osi OX kolejne podpunkty
analogicznie ale to z 30 min bo ide ogladać brzydule
10 gru 17:59
Dj Kichawa : no i co masz te wykresy
10 gru 18:30
kiwi: Tu nie ma co odbijać ,bo w obydwu przypadkach nie bedzie
miejsc zerowych i ramiona parabol w górę
więc tylkoczesciowe wykresy dla x≥0 i x<0
10 gru 18:34
Dj Kichawa : tylko na wszelki wypadek napisałem
10 gru 18:36
Basieńskaaa: dzieki
11 gru 18:30