oddworld: Zadanie z podstawy za 10% MATMA.
Dany jest odcienek o końcach A=(−5,−3) B=(7,1)
a) wyznacz równanie prostej w której zawarta jest symetralna tego odcinka.
b) wyznacz równanie okręgu o średnicy AB.
Wyszło mi a: 3x+2 , b: (x−1)
2 + (y+1)
2 = 36
Czy komuś też tak wyszło?

Nie mam niestety odpowiedzi
1 maj 21:00
Godzio:
a) y = −3x + 2
b) (x−1)2 + (y+1)2 = 40
1 maj 21:13
Arthe: Mi wzór wyszedł: (x−1)2 + (y+1)2 = 40
1 maj 21:14
Nazcain: Źle, mi wyszło:
a)
y=13x−43
b)
(x−1)2+(y+1)2=40
1 maj 21:14
Eta:
a) y=
−3x+2
b) ( x−1)
2 +( y+1)
2= 40
1 maj 21:14
Godzio: Nazcain to ma być symetralna tego odcinka
1 maj 21:15
Godzio:
1 maj 21:15
Eta:
1 maj 21:16
Nazcain: za szybko chciałem i nie przeczytałem dokładnie
1 maj 21:18
oddworld: ups źle przepisałem w a też mi wyszło minus3x+2 ale w b mam błąd dzięki
1 maj 21:25