P(AuB)
Paweł: Mógłby mi ktoś potwierdzić czy P(B) = 0,5 jeśli P(AuB)= 0,75 a P(AiB)= 0,25 ? Svanar może Ty
robiłeś to zadanie?
1 maj 17:24
Svanar: P(AuB) = 0,75 P(AnB)=0,25
ciezko mi powiedzieć:
P(AuB) = P(A) + P(B) − P(AnB)
0,75= P(A)+P(B) − 0,25
P(A) + P(B) = 1
wiec hmmm

P(B) = 1 − P(A) wiecej chyba nie wymyślimy
1 maj 17:27
Paweł: właśnie utkwiłem w tym samym momencie , w odp jest P(B) = 0,5 chociaz niepodałem jesczze
jednego założenia w zadaniu, P(AiBprim) = P(BiAprim).. może to coś pomoże
1 maj 17:31
Wydi: przecież macie wszystkie wielkości żeby obliczyć P(A)
1 maj 17:32
Wydi: Sorki myślałem że P(B) jest podane...
1 maj 17:33
Svanar: nie nie.... kolega pyta czy tyle ma wyjść P(B)
1 maj 17:33
1 maj 17:34
Wydi: Widzę że skorzystałeś ze wskazówki
1 maj 17:37
Svanar: ja na tej stronie to już z pół roku jestem

nawet abonament mam
1 maj 17:39
Paweł: Mase zadań rozwiązanych tam jest, dzięki Svanar!
1 maj 17:45
Wydi: ooo, to fajnie

ja nie wykupowałem abonamentu bo dostęp do odp mam swoim sposobem

Już czujesz się przygotowany w 100% do maturki?
1 maj 17:46
Svanar: nie... co Ty... dalej sie polskiego boje
1 maj 17:46
Wydi: nom racja Paweł, nie raz ta strona ratowała skórę
1 maj 17:47
Wydi: Ja właśnie też, zacząłem sobie powtarzać lektury z klp.pl
1 maj 17:48
Svanar: szkoda gadać..... zdać ten głupi polski i święto będzie

a co z matma to już tylko Ci z CKE
wiedza
1 maj 17:50