matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
sylka_9003:
mam takie równanie 2x
3
−x
2
−6x+3=0 pr5oszę o pomoc
1 maj 17:20
Svanar:
x
2
(2x−1) − 3(2x−1) = (2x−1)(x
2
−3)
1
x
1
=
2
x
2
=
√
3
x
3
= −
√
3
1 maj 17:30