równanie logarytmiczne
ola: Ile jest równa liczba log16−3log2+log5 ?

mi wychodzi log10 ale to chyba źle
1 maj 16:48
Svanar: | | 16 | |
log16−log23+log5 = log16−log8+log5 = log |
| +log5 = log2*5= log10=1 |
| | 8 | |
1 maj 16:51
Svanar: albo:
log24−3log2+log5 = 4log2−3log2+log5 = log2+log5 = log10 = 1
1 maj 16:53
ola: jest to zadanie zamknięte i nie ma tu takiej odpowiedzi,dlatego miałam wątpliwości.
Być może to błąd druku

Ale dziekuję za zainteresowanie i pomoc.
1 maj 17:04
Svanar: nie wiem, może ja się gdzieś pomyliłem, ale poczekajmy aż ktoś inny się wypowie
1 maj 17:08
ciap ciap: mi wychodzi tak samo, log10 = 1
1 maj 18:43
Rumpfy: wychodzi 1, nie inaczej.
1 maj 18:46
Arturo: 3log2+log5 = ?
17 wrz 17:47