zad rozwiaz rowanie kombinacja bez powtorzen
kot: C4x+2=x2−1
1 maj 12:36
kot: ze zbioru 0.1.2.3.4.5 wymieramy losowo 3 cyfry i tworzymy z nich liczbe 3 cyfrową ile liczb
jest mniejszych od 200?
1 maj 12:43
kot:
1 maj 13:07
kot:
1 maj 13:47
kot:
1 maj 13:51
kot:
1 maj 14:15
kot:
1 maj 14:48
kot:
1 maj 15:10
kot:
1 maj 15:19
kot:
1 maj 15:25
Basia:
ad.1
x∊N
| (x−1)*x*(x+1)(x+2) | |
| =x2−1 |
| 4! | |
x(x−1)(x+1)(x+2)=4!(x
2−1)
x(x−1)(x+1)(x+2)−24(x−1)(x+1)=0
(x−1)(x+1)[x(x+2)−24]=0
(x−1)(x+1)(x
2+2x−24)=0
dokończyć chyba potrafisz
1 maj 15:32
Basia:
ad.2
|Ω|=5*5*4
jeżeli liczba ma być trzycyfrowa i <200 ⇒
na pierwszym miejscu musi stać 1, a na drugim i trzecim wszystko jedno co, ale już nie 1
|A|=1*5*4
1 maj 15:36
kot: przy p('A)=1/2
P(AnB)=2/3
p(A'nB')=1/3
oblicz P(B')
P(A−(AnB))
1 maj 15:40
kot: vx7−x*Vx−17=0
1 maj 15:45
Basia:
pierwsze to P(A)=12 czy P(A')=12 ?
1 maj 15:45
kot: A"
1 maj 15:52
kot: Vx7−x*Vx−17=0
1 maj 15:52
Basia:
V to wariacja bez powtórzeń
x∊N
x(x−1)(x−2)(x−3)(x−4)(x−5)(x−6)−x(x−1)(x−2)(x−3)(x−4)(x−5)(x−6)(x−7)=0
x(x−1)(x−2)(x−3)(x−4)(x−5)(x−6)[1−(x−7)]=0
x(x−1)(x−2)(x−3)(x−4)(x−5)(x−6)(−x−6)=0
−x(x−1)(x−2)(x−3)(x−4)(x−5)(x−6)2=0
dokończ
1 maj 15:53
Basia:
P(A')=12 ⇒ P(A)=1−P(A')=12
P(A∩B)=23
P(A'∩B')=13
A'∩B' = (A∪B)'
P(A'∩B') = P((A∪B)')=1−P(A∪B)
13=1−P(A∪B)
P(A∪B)=23
P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
23=12+P(B)−23
z tego wylicz P(B)
A = [A−(A∩B)]∪(A∩B)
P(A) = P([A−(A∩B)]∪(A∩B))=
P([A−(A∩B)])+P(A∩B)−P([A−(A∩B)]∩(A∩B))=
P([A−(A∩B)])+P(A∩B)−P(∅)
12=P([A−(A∩B)])+23−0
z tego wyliczysz P([A−(A∩B)])
1 maj 16:06
kot: kurde
zle
1 maj 16:14
kot: AnB=2/5
1 maj 16:14
kot: i pokazuje mi sie jakis kwadrat zamiast czegos
1 maj 16:14
kot: A'∩B' = (A∪B)'
1 maj 16:14
kot: tu np. w tym drugim nawiasie co jest bo mam kwadrat
1 maj 16:14