geo analityczna
matura2010: Punkty A B C D sa kolejnymi wierzcholkami rownolegloboku. Zapisz wektory AB i AD za pomoca
wektorow AC i BD.
1 maj 10:15
Basia:
nie będę pisać strzałek, wiadomo, że chodzi o wektory
AC = AB+BC
BD=BA+AD
AC+BD = AB+BC+BA+AD
BA=−AB
BC=AD
AC+BD=AB+AD−AB+AD
2AD=AC+BD
AD = 12(AC+BD)
BC = 12(AC+BD)
AC=AB+BC
AC=AB+12(AC+BD)
AB = AC−12AC−12BD
AB=12(AC−BD)
1 maj 10:41
matura2010: nieaktualne
1 maj 10:46
Mufflon: To byś chociaż podziękował Basi za zrobienie zadania, a nie "nieaktualne".... W każdym razie mi
pomogłaś, więc dziękuję
5 maj 19:46
Koksik: Dzięki!
19 lut 09:37