matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Co robię żle?
Picas:
2
40
*4
20
= 2
40
*(2
2
)
20
= 2
40
*2
40
= 2
40+40
= 2
80
a powinno wyjść 4
40
30 kwi 19:02
Kejt:
wszystko jest dobrze.. 4
40
=2
2
40
=2
80
30 kwi 19:07
Basia:
Kejt
4
40
≠ 2
2
40
4
40
=(2
2
)
40
2
2
3
= 2
8
(2
2
)
3
=2
6
30 kwi 23:59