matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
xoxo:
2−n
Dany jest ciąg a−n określony wzorem a
n
= −1
n
dla n ≥1 . Oblicz a2 i a5
n
2
30 kwi 16:59
kalafiorowa:
2−2
a
2
= −1
2
*
=0
2
2
2−5
−3
3
a
5
= −1
5
*
=−1*
=
5
2
25
25
30 kwi 17:04
xoxo:
thx
30 kwi 17:23