.
xoxo: Punkt B = (−1,9) należy do okręgu stycznego do osi Ox w punkcie A = (2,0) . Wyznacz
równanie tego okręgu.
30 kwi 16:54
xoxo: Liczby dodatnie a, b, c spełniają warunek: 4 3 2 log c = log b = log a = 2 . Oblicz √abc
30 kwi 16:55
kalafiorowa:
zad. 1
podstaw te dwa punkty do rownania okregu: (x−a)2+(y−b)2=r2
dlugosc promienia (r) obliczysz liczac porownujac dlugosci odcinkow AS i BS gdzie S(a,b) jest
srodkiem okregu
30 kwi 17:01
kalafiorowa:
w zadaniu drugim co maja oznaczac te cyfry 4 3 2?
30 kwi 17:02
xoxo: chodzi tu o log4 itd
30 kwi 17:21