matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz miejsce zerowe
natalia:
Podaj miejsca zerowe funkcji określonych dla wszystkich liczb rzeczywistych x: f (x) = x(x + 2) , g(x) = (x − 5)(x + 2) , h(x) = (5 − 2x)(2x +1) .
30 kwi 16:23
Amaz:
5
1
dla f:0,−2 dla g:5,−2 dla h:
,−
2
2
30 kwi 16:31