Sprawdzian!
Natalia: | | x +3 | |
1.Określ dziedzinę wyrażenia |
| |
| | x2 − 4x+5 | |
29 kwi 23:18
olaaa: x2−4x=5=0 liczysz delte i mejsca zerowe
29 kwi 23:21
olaaa: x2−4x+5=0 *
29 kwi 23:22
Natalia: Potrzebuję,żeby ktoś rozwiązał mi sprawdzian! prześlę fotkę na e maila! PILNE

z góry dzięki.
Ktoś chętny niech napisze
29 kwi 23:22
Jack: przepisz zadania,a ktoś je sprawdzi..
29 kwi 23:35
Natalia: Nie umie tego zrobić, to nie dla mnie

próbuję komuś znaleźć rozwiązania na jutrzejszy
sprawdzian. Zdjęcie sprawdzianu mam

.
29 kwi 23:37
Gustlik: x2 − 4x+5≠0
Δ=b2−4ac=(−4)2−4*1*5=16−20=−4<0
Trójmian kwadratowy w mianowniku nie ma miejsc zerowych, bo Δ<0, dziedziną jest zbiór R.
30 kwi 00:33