Marta: Olka: Czy ktoś mógłby pomóc ::
Otwór o średnicy 0,5m powiększono wiertłem o średnicy 1cm. O ile procent zwiększyła się
powierzchnia tego otworu, a o ile procent wzrósł obwód tego otworu?
(tylko średnica otworu podana jest w m a średnica wiertła w cm)
10 gru 09:40
b.: hmm a czy ten otwór nie miał czasem 0,5cm średnicy?
jak ten otwór był od razu większy od wiertła, to zadanie jest trochę bez sensu...
10 gru 12:07
Marta: no tak jest w treści dlatego nie wiem jak to zrobić
10 gru 17:50
Marta: może powinno być 0,5 cm ale nie wiem
10 gru 17:53
Marta: pomóżcie
10 gru 18:15
Izka: Pomóżcie


mam takie samo zadanie jak koleżanka i też tak samo podane.
Otwór o średnicy 0,5m powiększono wiertłem o średnicy 1cm. O ile procent zwiększyła się
powierzchnia tego otworu, a o ile procent wzrósł obwód tego otworu?
( średnica otworu podana jest w m a średnica wiertła w cm)
10 gru 19:03
Dj Kichawa : hmmm to macie bardzo dziwne to zadanie
myślę że są tylko 2 możliwości ale może się mylę co się zdarza
1 W zadaniu jest błąd
2 powiększyć otwór o to 0,5 cm
10 gru 19:15
mlody: napisz wzor dowolnej funkcji liniowej ktorej wykres jest rownolegly do wykresu funkcji
y=4x-2
28 gru 11:46
28 gru 11:55
zebra:
y= 4x -3 y= 4x y = 4x +7 y= 4x - 1200
y = 4x +500000
y= 4x - 3/4 y= 4x +248 y = 4x +2009 jeszcze więcej?
widzisz już chyba co się powtarza!
(4x)
28 gru 20:10
anmario:
Jeżeli ktoś ma wątpliwości, że w zadaniu jest błąd to niech po prostu odpali wiertarkę z
wmontowanym wiertłem fi=5 (czyli o średnicy 0,5cm, czyli 5mm) powiększyć jakąkolwiek
dziurę o średnicy pół metra
28 gru 20:19
anmario: a, fi=10, co zmienia niewiele
28 gru 20:20
zebra:
A może o odwiert "geotermalny" chodzi?

pozdrawiam Anmario
28 gru 20:21
anmario:
Ano zapomniałem. W Toruniu takie numery przechodzą. No, ale do tego potrzeba cudów nie
matmy

Również Cię pozdrawiam Zebra.
28 gru 20:30
ja: Młody powiedz z jakiej książki jest to zadanie: Iloczyn liczb x i y jest o dwa większy od ich
sumy. Przedstaw y jako funkcję zmiennej x. Podaj dziedzinę tej funkcji i jej zbiór wartości..
4 sty 16:30