dana jest funkcja
zuza: dana jest funkcja kwadratowa: y=x2 + 8x + 16 wyznacz miejsca zerowe, współrzędne wierzchołka
paraboli i punkt przecięcia wykresu tej funkcji z osią Y.
i jeśli się nie mylę to Δ=0 więc jest chyba jedno miejsce zerowe i to bedzie x=−4 tylko że nie
bardzo wiem co dalej
29 kwi 21:50
olaaa: wspolrzedne wierzchołak oblicz ze wzoru p=−b2a a q =−Δ4a
29 kwi 21:53
zuza: a punkt przeciecia z osia Y ?
29 kwi 21:58
olaaa: OY x=0 czyli wspołrzedne beda miały wsp(O,y)
29 kwi 21:59
zuza: czyli w tym wypadku to bedzie y=16?
29 kwi 22:02
y: Ω4534534543 Ω∞⇒αααββγγδππΔΔΩΩ∞∞≥≤∊⊂∫←⇒⇒⇔⇔∑∑∑≈≠≠ℛ
29 kwi 22:04
BadBoyLincoln: tak
29 kwi 22:04
olaaa: dla pewnosci narysuj rysunek ... masz podane miejsca zerowe i wspol, wierzchołka i pojdzie
łatwo
29 kwi 22:04