matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
jakub:
log
3
2−log
3
6, proszę o podpowiedź, log
3
się skracają?
29 kwi 20:18
Lothar:
log3(2)−log3(6) = log3
2
6
= log3
1
3
3
x
=
1
3
3
x
=3
−1
x=−1
29 kwi 20:25
jakub:
dzieki
29 kwi 20:31