matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
aga:
x−3
= 1/2
2−x
prosze o rozwiązanie:(
29 kwi 20:08
kalafiorowa:
1
x−3=
(2−x)
2
1
x−3=1−
x
2
3
x=4
2
2
x=4*
3
8
x=
3
2
x=2
3
29 kwi 20:10
R>W.16l:
zakładając, że x≠2
2−x
x−3=
2
2
x
x−3=
−
2
2
x
x+
=1+3
2
3
x=4
2
2
x=4*
3
8
2
x=
=2
3
3
29 kwi 20:12
fanka_hotel52:
thx
29 kwi 20:15
fanka_hotel52:
ale jaja takie samo zadanie mialam
29 kwi 20:16