matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
kamil:
witam, wielomian W(x)=x
3
−3x
2
+3x−1 wartość −1 przyjmuje dla trzech argumentów?
29 kwi 19:56
kamil:
jak to sprawdzić?
29 kwi 20:02
ak1:
−1 przyjmuje dla jednego argumentu dla x=0 W(0)=−1
29 kwi 20:03
kamil:
dzieki
29 kwi 20:06