matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
truudne logarytmy!
astynka:
−2ln z − 4ln2z + 1/3ln 8z = ? pomocy
29 kwi 18:19
Iwona:
=ln z
−2
− ln (2z)
4
+ ln (8z)
1
3
=ln
1
z
2
−ln 16z
4
+ ln 2z
1
3
= ln
1
z
2
:16z
4
*2z
1
3
=
29 kwi 18:42
Iwona:
=ln
1
8
z
−17
3
=
−17
3
ln
1
8
z
29 kwi 18:45