matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trudne logarytmy....
astynka:
2log
1
/2 3u + 1/2log
1
/2 1/9v − 3log
1
/2 2w = ? to juz nie jest takie łatwe
proszę o pomoc!
29 kwi 18:17
Gustlik:
Chyba miało być tak: 2log
1/2
3u + 1/2log
1/2
1/9v − 3log
1/2
2w = log
1/2
(3u)
2
+log
1/2
(1/9v)
1/2
−log
1/2
(2w)
3
9u
2
*1/3
√
v
3u
2
√
v
=log
1/2
(
)=log
1/2
(
)
8w
3
8w
3
29 kwi 22:57