logarytmy
astynka: jeszcze jeden, oh...
logan b=logab1/n ( 1/n do potęgi)
pomocyyy
29 kwi 17:36
Godzio: zapisz porządnie lewą stronę
... = logab1/n
29 kwi 17:42
astynka: nie wiem jak... ale chyba wiadomo o co chodzi.
29 kwi 17:43
Godzio:
log
cd
e powiedz na tym przykładnie co u Ciebie czym jest
np dla prawej strony
c = a
d = b
29 kwi 17:44
astynka: nie wiem...
29 kwi 17:45
Godzio:
a kto ma to wiedzieć?
29 kwi 17:46
astynka: powinnam ja wiedzieć, ale jak narazie nie mam zielonego pojęcia o co chodzi w tych całych
logarytmach.
29 kwi 17:47
Godzio: mi chodzi tylko jak wyglądam Twój logarytm
co jest podstawą, czym jest "n" po tej lewej stronie
29 kwi 17:48
astynka: prawa strona wygląda tak: loga b ( b podniesiony do potęgi 1/n)
29 kwi 17:49
Godzio: prawą wiem

chodzi mi o lewą
29 kwi 17:50
astynka: eee xD lewa jest taka: logan b
29 kwi 17:52
astynka: trzeba dojść lewą do prawej
29 kwi 17:52
astynka: hyy
29 kwi 18:05
Basia:
| | logab | | logab | |
loganb= |
| = |
| = |
| | logaan | | n | |
1n*log
ab = log
ab
1/n
29 kwi 18:07
astynka: dziękuję bardzo!
29 kwi 18:10