29 kwi 16:39
Julia: kto dobrze umie en dział to proszę o zrobienie zadań

błagam
29 kwi 16:44
Julia: ten*
29 kwi 16:45
Rumpfy: to musza byc dokladne wartosci czy przyblizenia? tj to sa zadania z fakultetu czy podstawy?
29 kwi 16:50
Rumpfy: zadnego jeszcze nie zrobilas?
29 kwi 16:50
Julia: zależy mi na otwartych by ktoś zrobił
29 kwi 16:52
Rumpfy: otwarte 10
a) (2
√6)
2 + (3
√2)
2 = d
2
d =
√42
twierdzenie cosinosow
(2
√6)
2 = 42 − 42cosα
42cosα = 18
29 kwi 17:00
Tomek.Noah:

a)
h=
√(8,5)2−42
tgα=... ctgα=...
29 kwi 17:00
Tomek.Noah:

a=
√34
i tak samo z pitagorasa wyliczasz c i podsawaisz do wartosci tryg..
29 kwi 17:02
Tomek.Noah: ogolnie to wszystko z pita liczysz i podsatwaisz...
29 kwi 17:03
Julia: A ZADANIE 2
29 kwi 17:05
Rumpfy: w zadaniu drugim wykorzystujesz (dla katow) twierdzenie o tym, ze suma katow wewn. trojkata =
180 stopni.
boki obliczasz przez np. w pierwszej kolumnie b = c*sinβ ; a = c*sinα
29 kwi 17:13
Rumpfy: 1 kolumna:
a = 19,022
b = 6,18
c = 20
α = 72
β = 18
29 kwi 17:14
Julia: 2 kolumna
29 kwi 17:16