krótką podpowiedz moge prosić jak najszybciej
asieńka: pytanko czy jak mam dodawanie logarytmów to musze zrobić tak jak sie dodaje
29 kwi 16:08
Jack: co masz na mysli?
29 kwi 16:10
Basia:
nie rozumiem pytania, podaj konkretny przykład
29 kwi 16:10
Svanar: zalezy jakie te logarytmy... jak takie same podstawy to:
log24 + log26= log2(4*6)
a jak rozne to zmiana podstawy i tyle.... oczywiscie o ile sie nie da wyliczyc wartosci, np:
log24 + log22 = 2+1 = 3 = log2(4*2) = log28
29 kwi 16:11
Rumpfy: logab + logac = logabc
29 kwi 16:11