trojkat rownoramienny
Svanar:

Punkt D leży na boku BC trójkąta równoramiennego ABC , w którym |AC | = |BC | .
Odcinek AD dzieli trójkąt ABC na dwa trójkąty równoramienne w taki sposób, że |AB | = |AD | =
|CD | . Oblicz miary kątów trójkąta ABC .
Wiedząc ze AB = 10 oblicz dlugość ramienia AC....
29 kwi 15:42
Svanar:

kurde, zjadło literki....
29 kwi 15:47
Svanar: ponawiam
29 kwi 15:59
Jack: z podobieństwa figur spróbuj skorzystać.
29 kwi 16:28
Rumpfy:

twierdzenie cosinusow, tylko jak obliczyc kat α
29 kwi 16:39
Svanar: katy w duzym trojkacie to: 72,72,36
29 kwi 16:40
Rumpfy: skad Ci sie to wzielo?
29 kwi 16:45