Na morzu widać z żagłówki światło latarni morskiej pod kątem 30 stopni. Po przep
Lichenes: Na morzu widać z żagłówki światło latarni morskiej pod kątem 30 stopni. Po przepłynięciu 50 m w
kierunku latarni światło latarni widać pod kątem 60 stopni. Oblicz wysokość latarni, Wynik
podaj w zaikrągleniu do 0.1 m.
29 kwi 14:32
Rumpfy:
2 rownania, 2 niewiadome. good luck
29 kwi 14:42
Lichenes: jestes wielki,dzieki
29 kwi 14:52
arciulka93: i co dalej z tym zadaniem ?
9 lis 09:05
sushi_ gg6397228:
podstawiasz wartosci z tablic dla tg 30 i tg 60 i masz uklad rownan
9 lis 09:17
aaaaa: no włąśnie jeszcze lepiej
to po co oni robią to układem równań? ;>
15 sty 19:31
Juliaja: Po co układ równań jak macie trójkąt rownoboczny
x=25√3
x=25×1,73= 43,3m
I tyle. Pozdro
8 lut 22:02
ford:
niestety takie zgadywanie wyniku z godz. 22:02 nie przejdzie w tym zadaniu
9 lut 07:39
: rozwiązanie Juliaja jest poprawne
9 lut 08:32