matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Predkosc
Natalia:
Kolarz jechał pod gore 5 min. a z powrotem zjechal w ciagu minuty osiagajac predkosc o 48km/h wieksza. Jaka trase pokonal jadac pod gore
29 kwi 12:51
Rumpfy:
s
V =
t
s
V
1
=
1
12
s
V
2
=
1
60
V
2
= V
1
+ 48 60s = 12s + 48 48s = 48 s = 1km
29 kwi 15:00