Kylos90: Wyrażenie [b-2*(a4/3)2*(b-1)-1*a2/3/a*(√a)4]6 gdzie a i b >0
przedstaw w postaci iloczynu potęg o wykładnikach całkowitych. Sprawdź, czy wartość
wyrażenia dla a=3-1/4 i b=3-1/3 jest liczbą niewymierną.
Proszę o pomoc.
9 gru 21:35
Mycha:
(b-2*a8/3*b*a2/3/a*a2)6=(b-1*a10/3/a3)6=
b-6*(a1/3)6=b-6*a2
9 gru 22:40
Kylos90: Dziękuje za pomoc
9 gru 22:48
matis: strona operonu

arkusze z odpowiedziami

zal
9 gru 23:29
marta:
27 mar 17:13
marta: smiechu warte

jakie to proste
27 mar 17:14
kasia: 4*(−1)⋀−3*2⋀−2 / (−1)⋀5
27 wrz 19:02
asd: Sprawdz, czy wartość wyrażenia 5 13* 5√5 * 125−518 dzielone przez
(125)−12 może być wartością f. f(x) = x2 dla argumentu będącego liczbą całkowitą.
Jeżeli tak, to wyznacz argument.
22 maj 00:52