wykres funkcji trygonometrycznej
Karol: wykonaj wykres funkcji
f(x)=sinx*|sinx|+cosx*|cosx|
29 kwi 11:55
Karol: dla x należącego do <0,2pi>
29 kwi 12:02
proszę o pomoc: cosx≥0 f(x)=1
f(x)=sin
2+cos
2x
cosx<0 f(x)=−1
f(x)=−sin
2x−cos
2x
mam nadzieje ze dobrze
29 kwi 12:09
proszę o pomoc: jeszcze 2 przypadki zdaje sie
29 kwi 12:10
robinka: 1. zał sinx≥0 i cosx≥0
f(x)=sin2x +cos2x=1
2.sinx<0 i cosx≥0
f(x)=−sin2x +cos2x=1− sin2x
3.sinx≥0 i cosx<0
f(x)=sin2x − cos2x=sin2x−1+sin2x=sin2x−1
4.sinx<0 i cosx<0
f(x)=−1
29 kwi 12:13