matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Anhela:
Rozwiąz równianie : x
3
− 4x
2
− 3x + 12 = 0 Z góry dzięki
29 kwi 10:52
arti:
x
2
(x−4)−3(x−4)=0 (x
2
−3)(x−4)=0
29 kwi 10:53
proszę o pomoc:
x(x
2
−3)−4(x
2
−3)=0 (x−4)(x
2
−3)=0
29 kwi 10:54