ss
kasiekk: wykres funkcji : y = (m−1) x+3 przecina sie oś x w punkcie wspolrzednych (6, 0) gdy ma rowna
sie
28 kwi 22:32
wild: przepisz zadanie jeszcze raz bo nic nie rozumiem z tej treści...
28 kwi 22:35
kasiekk: wykres funkcji : y = (m−1) x+3 przecina oś x w punkcie wspolrzednych (6, 0) gdy:
a) m = 2 m= 1/2 c) m= −2
28 kwi 22:39
BadBoyLincoln: w tym równaniu pod x podstawiasz 6 a pod y podstawiasz 0. I potem wychodzi m.
czyli:
0=(m−1)6+3
28 kwi 22:44
kasiekk: i ile wyjdzie
28 kwi 22:49
kasiekk: halo
28 kwi 23:16