zad
olaaa: piłka odbija sie od ziemi osiaga za kazdym razem wysokosc wynoszaca34 poprzedniej . za
trzecim razem osiagneła 54 cm . na jaka wyskoosc odbiła sie za pierwszym razem?
28 kwi 22:26
28 kwi 22:31
olaaa: sprawdzałam w zadaniach i tego nie było

ale to nie zmienia faktu ze ja dalej tego nie
rozumiem
28 kwi 22:35
wilga:
a
1= ? q=
34 ..... ciąg geometryczny
a
3= 54
a
3= a
1*q
2
a
1*(
34)
2= 54
a
1*
916= 54
a
1= 54*
169= 96 m
28 kwi 22:41
olaaa: no tak myslałam... ja robiłam zle bo na ciag arytmetyczny
28 kwi 22:44
wilga:
28 kwi 22:48
olaaa: a mogałabys mi pomoc jeszcze przy tym zadaniu wszystkie miary katow szesciaokata tworza ciag
arytmetyczny o roznicy 10stopni wyznacz miare najmniejszego kata tego wielokata?
28 kwi 22:51