matematykaszkolna.pl
Pomocy!!!: Podaj dziedzine i miejsce zerowe funkcji emotikonka (nie wiem co to za "miejsce 0:(" 2x f(x) = ------ 6x - 4 x + 3 f(x) = ------- x2 - 9 x f(x)= ------ x2 + 16 Proszę o pomoc emotikonka Nie umiem tego kompletnir to na jutroemotikonka
9 gru 21:05
Mycha: miejsce zerowe to tam, gdzie funkcja sie zeruje. w tych przypadkach tam gdzie licznik sie zeruje. jezeli chodzi o dziedzine to mianownik musi byc ≠0. Probujemotikonka
9 gru 21:14
Pomocy!!!: 1/ 6x - 4≠0 czyli -4/6 to jest dziedzina? Ja dalej tgo nie rozumiem ...emotikonka
9 gru 21:21
Pomocy!!!: a jak jest z pierwiastkami?
9 gru 21:22
Pomocy!!!: mam taki przykład błagam MYCHA pomoz emotikonka x x f(x) = -------- f(x) = --------- x - 3 x + 3
9 gru 21:25
gaga: Nieemotikonka 6x -4 ≠0 6x ≠ +4 x≠ 4/6 czyli D= R-{4/6} wszystkie liczby rzecz. bez 4/7 rozumieszemotikonka
gaga: A ja mogęemotikonkaemotikonka czy musi być Mychaemotikonka
Pomocy!!!: prosze cie pomoz mi ja zaraz musze isc z kompa a to zadaanie jest bardzo dla mnie wazne tu chodzi o smierc lub zycie (no moze zdeczka przesadzamemotikonka )
9 gru 21:26
Pomocy!!!: mozesz mozesz emotikonka dziekuje ci bardzo bardzo bardzo
9 gru 21:26
Mycha: pod pierwiastniem musi byc liczba nieujemna czyli ≥0
9 gru 21:27
Krejzol: Właśnie czy to musi być Mycha nie ona jest tu jednaemotikonkaemotikonkaemotikonkaemotikonka
Pomocy!!!: mozesz jeszcze powiedziec mi jak to sie robisz pierwiatkamiemotikonka rozwiazesz mi toemotikonka
Mycha: pierwsze mialas prawie dobrze tylko pamietaj i zmianie znaku jezeli przenosisz na druga strone emotikonka na pewno potrafisz emotikonka
9 gru 21:28
Pomocy!!!: przeciez mowi ze nie musi byc emotikonka
9 gru 21:28
Krejzol: Nio oki ale następnym razem nie zwracaj się do jednej osobyemotikonka
9 gru 21:29
Mycha: √x f(x) = -------- x - 3 x-3≠0 x≠3 D: R\{3} miejsce zerowe √x f(x) = -------- =0 ⇔ x=0 ⇒ x=0 x - 3
9 gru 21:30
gaga: Takemotikonka tak jak Ci pisała Mycha zapamietajemotikonka jeżeli masz wyrażenie z pierw. w liczniku to to co pod pierw. ≥0 gdyby pierw, znalazł sie w mianown. to to co pod pierw. tylko>0 bo w mianowniku nie moze byc zerem ,bo dzielenie przez zero nie jest wykonalne ok?/ patrzymy na mian pierwszego i co x-3≠0 to x≠ 3 teraz w liczniku masz pierw czyli x≥o zatem dziedziną sa wszystkie liczby <0,∞) -{3} bo 3 nie moze być mozna to zapisać teź tak D=<0,3) U (3,∞) w drugim będzie podobnie ale x≠ - 3 i x≥0 a liczba - 3 nie należy bo jest <0 czyli D = < 0,∞) wiesz już emotikonka
9 gru 21:37
Pomocy!!!: nie rozumiememotikonka nie umiem tego robic ⇔⇒ nie wiem co to znaczy taka strzalka
9 gru 21:42
Mycha: ⇔wtedy i tylko wtedy ⇒ jezeli, to
9 gru 22:01
Dj Kichawa : Ej synu synu
9 gru 22:06