zad
olaaa: wykres funkcji liniowej f przechodzi przez punkt A=(−2,−4) o przecina os OY w tym samym punkce
co wykres g(x)=−x3+2x2−3x=4. podaj wzór funkcji f.
28 kwi 20:02
olaaa: pomocyy
28 kwi 20:16
wilga:
f(x) = ax+b A( −2, −4) punkt przecięcia z osią OY: P( 0,b)
g(x) = −x3 +2x2 −3x +4
punkt przecięcia z osiąOY to P(0,y) => P( 0,4)
to: b= 4
f(x)= ax +4 i A( −2, −4)
−4= −2*a+4
a= 4
f(x) = 4x+4
28 kwi 20:20
kalafiorowa:
tam w g(x) jest +4 czy −4?
28 kwi 20:20
olaaa: sorki za pomyłke . tak tez wyszło w odpowiedziach
28 kwi 20:21
olaaa: +4
28 kwi 20:22