help!
Wydi: Grupa 4 kobiet i 4 mężczyzn w tym jedno małżeństwo, wybrała się na wycieczkę.Na wąskiej ścieżce
musieli iść gęsiego tzn. jeden za drugim. Zakładamy że wszystkie możliwe ustawienia są
jednakowo prawdopodobne.Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia, że jako pierwsze pójdą kobiety i
żona będzie szła bezpośrednio przed mężem. Sprawdź czy to prawdopodobieństwo jest mniejsze od
0,001
Jakieś pomysły

28 kwi 19:34
rozszerzone: A− pierwsze 3 kobiety, potem żona, potem mąż, potem pozostali 3 mężczyźni
masz odpowiedź? bo jak mi źle wyszło, to bez sensu żebym zamieszczała tu bo dużo pisania
28 kwi 20:34
wilga:
|Ω|= 8!
A= {m,m,m, mąż, żona, k,k,k}
|A|= 3!*3!
P(A)=..........
28 kwi 21:44
Wydi: ok, dziękuje
28 kwi 21:54