pomocy :(
Julia: Kto zrobi mi to zadanie
wyznacz miarę kąta ostrego między przekątnymi a) prostokąt o bokach a= 2√6 b 3√2 b) trapezu
równoramiennego o odstawach 10 cm i 6 cm i wysokości 4 cm
28 kwi 18:47
Julia: ktoś to zrobi
28 kwi 18:58
olaaa:

a=2
√2 =3
√2 i daje c obliczysz z pitagorasa nastepnie podzielisz c na
12
28 kwi 19:04
olaaa: nie jestem geniuszem matematycznym ale tak bym to zrobiła tylko na rysunku nie zaznaczyłam α.
najlepiej niech to jeszcze ktos sprawdzi
28 kwi 19:05
olaaa: c2=30
28 kwi 19:06
Julia: a przykład b
28 kwi 19:09
olaaa:

to tylko rysunek dalej to nie wiem niechce cie wprowadzic w bład lepiej niech ktos inny to
obliczy ... a w przykład a) dalej obliczyłeś?
28 kwi 19:23
Julia: wyjdzie pod pierwiastkiem to c
28 kwi 19:26