PROSZĘ O SPR:)
Wydi: Proszę o spr!


Spośród liczb 1
1,2
2,3
3,4
4...9
9 wybieramy losowo 3. Oblicz prawdopodobieństwo że iloczyn
tych liczb jest parzysty.
1
1=niep.
2
2=parz.
3
3=niep.
4
4=parz. W sumie 5niep i 4 parz
parz*parz*parz=parz
niep*parz*parz=parz
niep*niep*parz=parz (Sposób Jacka

)
| | IAI | |
i później wiadomo P(A)= |
| |
| | IΩI | |
28 kwi 18:33
Jack: jeśli losowanie jest bez zwracania, to ok (ale treść właśnie to sugeruje)
28 kwi 18:38
Wydi: super, lepiej późno niż wcale zrobić dobrze zadanie przed maturką
28 kwi 18:40