matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
MARUEA
Pawel:
Wyznacz wartosc fukncji f(x)= − x
2
+3x−2 dla argumentu x=
√
3
+2
28 kwi 14:20
Godzio:
f(
√
3
+2) = −(3 + 4
√
3
+ 4) + 3
√
3
+ 6 − 2 = −7 − 4
√
3
+ 3
√
3
+ 4 = −3 −
√
3
28 kwi 14:51