matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc .
Justyna:
2log5 10 − log5 20 =
? Prosze niech ktos mi to fajnie rozpisze
28 kwi 14:18
gosia:
100
2log
5
10−log
5
20= log
5
10
2
−log
5
20= log
5
100 −log
5
20= log
5
=log
5
5=1
20
28 kwi 14:40