matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
MATURA
Pawel:
4
√
3
WYKA•Z, ŻE LICZBA
− 2
√
3
jest liczba wymierną.
√
3
−1
28 kwi 14:01
kalafiorowa:
4
√
3
4
√
3
−2
√
3
*(
√
3
−1)
4
√
3
−6+2
√
3
−2
√
3
=
=
=
√
3
−1
√
3
−1
√
3
−1
6
√
3
−6
6(
√
3
−1)
=
=6
√
3
−1
√
3
−1
28 kwi 14:15