MATURA
Pawel: x2 − 6 < 0
prosze o rozwiazanie tego rownania
28 kwi 12:49
gosia: to jest nierownosc
x2−6<0
(x−√6)(x+√6)<0
x=√6 i x=−√6
28 kwi 12:58
gosia:

x
1=−
√6 a drugi to x
2
x<0 czy x∊(−
√6;
√6)
28 kwi 13:01
gosia: jesli sie nie pomylilam to tak powinno byc
28 kwi 13:02
jakija: yyy... a nie można było poprostu przezucic....? x na lewo liczbe na prawo... a pozniej
pierwiastek ?; p
28 kwi 15:18
Godzio: jakija najczęściej robi się tu błąd bo dla większości to by wyglądało tak:
x2 − 6 < 0
x2 < 6
x < √6
28 kwi 15:20