Jak to obliczyć? Wiem, że nic trudnego, ale zaćmienie umysłu ;)
piotrekp: log62* log618 + log263
27 kwi 23:35
Godzio: log618 = log63 + log66 (=1)
log62 * log63 + log62 + log263 = log63(log62 + log63) + log62 = log63 + log62 = 1
27 kwi 23:39
piotrekp: Podziękował
27 kwi 23:41
ja: dlaczego log
63 + log
62 = 1
27 kwi 23:51
kalafiorowa: log6(2*3)=log66=1
27 kwi 23:52
piotrekp: log62 * log63 + log62 + log263
teraz nie bardzo rozumiem skąd się pojawił trzeci logarytm i dlaczego nie uwzględniona jest 1 w
działaniu (ta z zamiany log618)
27 kwi 23:55
ja: log
62 * log
63 + log
62 + log
263 a to skąd

juz nic nie widze
27 kwi 23:56
ja: nie ma tu czasem błędu ze wstawieniem i nawiasami

może zle widze
27 kwi 23:58
Godzio:
log
62 * log
618 + log
263 = log
62(log
63 + log
66) + log
263 =
log
62*log
63 + log
62 + log
263 = log
62*log
63 + log
263 + log
62 =
log
63(log
62+log
63) + log
62 = log
63 * log
66 + log
62 = log
63 + log
62 = log
66 = 1
Teraz wszystko widać

?
28 kwi 00:01
piotrekp: Teraz to i ja wszystko widzę
28 kwi 00:05
ja: ja to bym zorbila tak
log
62(log
63+log
66)+log
263=log
62*log
63+log
62*log
66+log
263=log
63(
log
62+log
63)+log
62 bo log
66=1=log
63(log
66)+log
62=log
63+log
62=log
66=1
28 kwi 00:06
olka: log2(log3 54 − log3 6)
16 wrz 12:45