matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciekawe zadanie??
ja:
a
2
−6b
2
a
2
+4b
2
wiedząc, że
=−1 oblicz wratość wyrażenia
ab
2ab
27 kwi 23:31
ola:
a
b
−
6b
a
=−1
a
b
=t t−
6
t
=−1 t
2
−6=−t t
1
=2 t
2
=−3
28 kwi 00:02
ja:
dzięki
28 kwi 00:09