???
pomocy !!!!!!!!!: Ze zbioru liczb {1,2,3,4,5,6} losujemy kolejno dwa razy po jednej bez zwracania. Oblicz
prawdopodobieństwo zdarzenia A, polegającego na tym, że pierwsza liczba będzie mniejsza od 4 i
suma wylosowanych liczb będzie większa od 6.
27 kwi 22:13
ola: wypisz wszystkie możliwości (jest ich 30) i podkreśl te sprzyjające
27 kwi 22:25
a:
A= { (1,6),(2,5),(2,6),(3,4),(3,5),(3,6) }
|A| = 6
|omega| (nie moge znalezc tego znaku) = 6 * 5 = 30
P(A)= 630 = 15
27 kwi 22:28
robinka: | | 6! | | 6! | |
Ω=V26= |
| = |
| =30 |
| | (6−2)! | | 4! | |
A=
1,6
2,6
2,5
3,6
3,5
3,4
A=6
27 kwi 22:32