rownania
motka54: y=(x+3)2−(x−2)2
4(5x+3)=(y+1)2−(y−1)(y+1)
trzeba rozwiazac układ rownan
27 kwi 20:46
motka54: tzn najpierw trzeba jakos sensownie to skroci
27 kwi 20:46
Kejt: wzory skróconego mnożenia masz?
27 kwi 20:49
motka54: no mam ale tu nawet zwzorami wychodzi lekkie zamieszanie
27 kwi 20:51
Kejt: pewnie później się uporządkuje..albo.. zaraz sprawdzę.
27 kwi 20:52
motka54: no sprawdz i rozpisz jakbys mogł
27 kwi 20:53
Kejt: hmm.. wszystko się skróciło.. powstał układ tożsamościowy.. jeśli czegoś nie zepsułam..
27 kwi 20:57
motka54: mogła bys rozpisac prosze ładnie
27 kwi 21:00
Kejt: nie chce mi się tego przepisywać.. to koszmar..
27 kwi 21:02
motka54: y =2x+1 ?
27 kwi 21:02
Kejt:
y=x2+9+6x−(x2+4−4x)=9+6x−4+4x=5+10x
20x+12=y2+1+2y−y2+1
20x+12=1+10+20x+1
27 kwi 21:08
motka54: wiec rozwiazaniem moga byc : (a, 10a+5)
27 kwi 21:12
Kejt: (x;y) ∊ ℛ
27 kwi 21:14